Snelle opkomst

Er is duidelijk verschil te zien tussen de opkomst van maart en april. Deze weken zijn de plantjes de grond uit geschoten. Voornamelijk in de zaaitrays die in huis zijn gezet. We hebben planten over! Mocht je interesse hebben bekijk dan hier ons aanbod. Vandaag zet ik een aantal planten in de spotlight: de courgette, radijs, aardappelen en snackkomkommer.

Courgette

Courgetteplanten worden zeer groot. Het is belangrijk hier rekening mee te houden in jouw moestuin. Courgetteplanten verzetten veel werk, dus hebben veel water nodig en veel eten. Rond half mei is de kans op vorst geweken en kunnen de courgettes uitgeplant worden in de volle grond!

courgette

Chinese radijs

Deze aparte Chinese radijs wordt door z'n formaat en interne kleur ook wel “watermeloen-radijs” genoemd. De radijzen zijn mooi wit/lichtgroen aan de buitenzijde, maar met een heerlijk sappig ogende roze binnenkant. Deze radijs is wat groter dan de gewone Radijs (± 5 cm)!

chinese-radijs

Aardappelen

Aardappelen is een aanrader om zelf te kweken! Ik heb meerdere verhalen gelezen dat elke keer een laagje grond aan de pot toevoegen weinig verschil maakt met direct de aardappel poten in een goed gevulde pot met grond. Dus dat heb ik ook gedaan. Tot nu toe is het resultaat hartstikke goed.

aardappelen

Kweek aardappelen in speciale aardappelteeltpotten. Per pot poot je 1 aardappel en je kan de binnenkant van de pot eruit tillen zodat je makkelijk de aardappelen kunt oogsten.

Snackkomkommer

Deze snackkomkommer van Organic Seeds zijn een mooie aanvulling voor onze potten met groente. Deze snackkomkommer kan je plukken als ze ongeveer 8 - 10cm groot zijn. Het is zelfs mogelijk om in de loop van het seizoen extra bemesting toe te voegen voor een nog rijker resultaat. De oogstperiode strekt zich uit van juli tot september, waardoor je gedurende de zomermaanden kunt genieten van verse en smaakvolle komkommers!

snack-komkommer