Kweektafel gereed maken

In het prieeltje is ruimte voor nog een kweektafel, dus die hebben we geregeld! Welkoop had een voorraad staan aan houten kweektafels en daar hebben we 1 van meegenomen. Het is een aanrader als jij ook op zoekt bent naar een kweektafel. Het is van vurenhoud en is geleverd met roestvrijstalen schroeven.

In elkaar zetten

Bij de Welkoop staat de houten kweektafel niet in elkaar gezet te koop, tenzij je het showmodel weet mee te nemen. De bouwinstructies zijn duidelijk en zo staat de kweekbak ook al weer snel in elkaar.

kweekbak-in-elkaar-zetten

Beitsen

Voor het behoud van de houten kweektafel zit er een laagje beits overheen. Het hout was bij aankoop ook al geïmpregneerd op waterbasis. Het is een donkerdere tint beits, maar ik heb het niet goed doorgeroerd dus het hout heeft voornamelijk zijn kleur behouden 😋

kweekbak-verven

Worteldoek en voetjes

Het pakket van de Welkoop is inclusief worteldoek. Niet zo mooi als ons eigen worteldoek, maar we hebben het alsnog gebruikt aan de binnenkant van de kweektafel. Als laatste finish touch zijn er verstelbare voetjes onder de poten gezet, zodat het hout niet direct op de grond staat en daardoor niet kan gaan rotten.

kweekbak-inpakken

Vullen met grond

De kweektafelbak heeft een formaat van 118 x 40 x 78cm. Er zijn twee zakken van 40 liter biologische moestuingrond in de bak gegaan. Het staat klaar voor alle voorgezaaide plantjes die binnenkort uitgezet kunnen worden!

kweekbak-met-grond